Фото: Рixabay

Рашисти поширюють фейки про загрозу хімічних атак у багатьох містах України

Російські пропагандисти запустили у мережі нову хвилю інформаційно-психологічної операції. Цього разу ворог поширює дезінформацію щодо загрози хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України.

Нову ІПСО росіян зафіксував Центр стратегічних комунікацій у Facebook.

Фахівці вказують, що росіяни поставили на рекламу панічні дописи, спрямовані на дискредитацію контрнаступу ЗСУ. У них йдеться про те, що у разі початку контрнаступу, в низці українських областей можлива загроза хімічної атаки.

"Для кожного з великих міст зробили окремий рекламний допис. Так, "хімічною атакою" погрожують Вінниці, Дніпру, Львову, Одесі, Івано-Франківську, Полтаві, Хмельницькому, Кривому Рогу, Ужгороду, Житомиру, Рівному, Луцьку, Черкасам, Кропивницькому, Миколаєву та областям. Такі вкиди спрямовані на нагнітання панічних настроїв у суспільстві та підштовхування до мирних переговорів на умовах РФ", — повідомили у Центрі стратегічних комунікацій.

Додається, що ворожа пропаганда активно розповсюджує ІПСО через традиційно порожню сторінку під назвою Digital Worldclass. За даними Центру стратегічних комунікацій, кампанія була запущена 4 червня.

Центр стратегічних комунікацій закликав користувачів у разі виявлення на своїх сторінках у соцмережах публікації, які мають явні ознаки фейку, пропаганди, ІПСО, не ставити їм жодних вподобайок і не писати коментарів.

"Адже будь-яка активність і взаємодія з такими постами підвищує їхню популярність. Необхідно тільки поскаржитись на публікацію", — зауважили експерти.

Нагадаємо, раніше ворог поширював дезінформацію, що українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів. Також рашисти розганяють фейки, що українським захисникам нібито через дії влади "досі не вистачає ресурсів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 06:42