Андрій Юсов. Джерела: Ukrainian Media Center

У Головному управлінні розвідки спрогнозували найважчу частину зими

На теперішній момент російські масовані ракетні удари по об'єктах в Україні відсутні. Але найважча частина зими на українців чекає попереду.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини". Він наголосив, що в Росії "необмежена кількість" ракет для систем С-300.

"Ми розуміємо, що залишається велика кількість старого радянського озброєння, велика номенклатура, у тому числі бронетехніка. Інша справа, що не все з цього швидко підлягає розконсервації та відновленню, і тим паче модернізації. Але Росія залишається безумовно величезним запасником застарілого радянського озброєння, і так чи інакше, зберігає певні можливості з виробництва інших видів озброєння. Тому, звичайно, це серйозний виклик", — зазначив Юсов.

Він додав, що Україні потрібно більше підтримки, посилення систем протиповітряної та протиракетної оборони, бо найважча частина зими попереду. Крім того, Юсов розповів про ситуацію із запасами ракет у Росії.

"Так, може відновлювати ракети та робить це, але не в тих обсягах, в яких хотіла би. Це означає, що зараз запаси ракетних озброєнь в агресора є значно нижчими, ніж минулого року та на початку повномасштабного вторгнення. Одначе вони є. Це означає, що загроза для української енергетичної та цивільної інфраструктури зберігається", — акцентував Юсов.

За його словами, ворог використовує активні комбіновані удари, одночасно запускають дрони та ракети.

"Проте такого масштабу та такої кількості, як за часів Суровікіна, коли він фактично винищив російський ракетний арсенал, зараз ворог іще не відновив", — наголосив Юсов.

Також він пояснив, чому під час атак на Україну нині ракетні удари не є домінантними.

"Це, можливо, зміна тактики, і все ж найважча частина зими, в тому числі в температурному режимі, попереду. Це означає, що будь-який сигнал тривоги — це серйозне попередження про серйозну небезпеку", — підсумував представник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповідав, що ситуація з російськими атаками цієї зими порівняно з попередньою може дещо відрізнятися. Адже загарбники тепер частіше використовують дрони, а кількість ракет у них менша.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 14:06