Юрій Ігнат. Джерело: АрміяInform

Росія відновлює ракетний потенціал, аби погрожувати НАТО, — Ігнат

Попри втрати в Україні, Кремль постійно відновлює свій стратегічний запас. Мета диктатора Володимира Путіна — постійно погрожувати НАТО.

Такий висновок зробив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Вони не просто накопичують ракети — вони відновлюють свій стратегічний запас. Адже більшість з тих ракет, про які ми з вами постійно говоримо, є ще й носіями тактичної ядерної зброї", — пояснив він.

За його словами, російській владі цей критичний запас потрібно мати, щоби погрожувати країнам НАТО й іншим їхнім ворогам.

Зокрема, в жовтні президент Російської Федерації Володимир Путін робив начебто гучну заяву про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі. На думку Ігната, ці погрози більше спрямовані для країн НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження "Кинджалів", як чергова "путінська страшилка". Бо ракета Х-47 здатна нести й тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях.

Своєю чергою, Північноатлантичний альянс постійно критикує Росію за її ядерні погрози. Водночас країни НАТО уважно стежать за ситуацією після агресивних висловлювань Володимира Путіна.

Нагадаємо, на початку жовтня президент України Володимир Зеленський прогнозував, що Російська Федерація до кінця 2023 року посилить ядерні погрози. Агресор вдасться до таких дій через відсутність перемог на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 10:59