Фото: depositphotos.com

В НАТО відреагували на ядерні погрози Путіна

Північноатлантичний альянс розкритикував Росію за її ядерні погрози. Країни НАТО уважно стежать за ситуацією після агресивних висловлювань Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Guardian.

Альянс швидко відреагував на погрози російського диктатора Володимира Путіна, який заявив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, НАТО назвало таку риторику "небезпечною та безвідповідальною".

"НАТО пильнує, і ми уважно стежимо за ситуацією. Ми не бачили жодних змін у ядерній позиції Росії, які б спонукали нас коригувати нашу власну", — заявив речник НАТО.

В Альянсі переконані, що посилання Росії на спільне використання ядерної зброї НАТО є абсолютно оманливим.

"Союзники по НАТО діють, повністю поважаючи свої міжнародні зобов’язання. Росія постійно порушує свої зобов’язання щодо контролю над озброєннями, нещодавно призупинивши свою участь у Новому договорі СНО", — підкреслив речник.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2023 16:51