Фото: Офіс президента України

"Путін повернеться до ядерних погроз": Зеленський назвав причину

Цілком імовірно, що Російська Федерація до кінця 2023 року посилить ядерні погрози. Агресор вдасться до таких дій через відсутність перемог на фронті.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Sky TG24.

Зеленський переконаний, що постійне нагадування окупантів про свою ядерну зброю "це прояв не сили, а слабкості". Росіяни вдаються до таких погроз, оскільки ні бойові дії, ні робота дипломатів не дали бажаних для загарбників результатів.

"Вони хотіли знищити нашу незалежність, але не змогли перемогти на землі. До кінця року, за даними нашої розвідки, ядерних погроз буде більше", — додав Зеленський.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Нагадаємо, за даними видання Financial Times, Сі Цзіньпін особисто застеріг президента РФ Володимира Путіна від використання ядерної зброї в Україні. Лідер Китаю зробив цю заяву під час візиту до Москви в березні.

Варто відзначити, що російський диктатор Володимир Путін 21 лютого повідомив, що призупиняє свою участь у Договорі про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 16:39