Фото: росЗМІ

Сі Цзіньпін поставив ультиматум Путіну через ймовірне використання ядерної зброї, — FT

Сі Цзіньпін особисто застеріг президента РФ Володимира Путіна від використання ядерної зброї в Україні. Лідер Китаю зробив цю заяву під час візиту до Москви в березні.

Про це пише Financial Times.

FT наголошує, що у своїх публічних заявах Китай послідовно виступає проти використання ядерної зброї в Україні. Колишній урядовець КНР підтвердив журналістам, що Сі сказав особисто Путіну не використовувати ядерну зброю. Як зазначають джерела журналістів, Путін залишився розчарованим, бо візит Сі не приніс жодних відчутних перемог для Росії, а засудження застосування ядерної зброї в спільному комюніке було додано за вказівкою Китаю.

За словами радника, російський ядерний удар по Україні або одному з її європейських союзників може налаштувати континент проти Китаю. Натомість постійний тиск з боку Пекіна, спрямований на запобігання акту ядерної агресії, може сприяти поліпшенню відносин з континентом.

Водночас співбесідники, близькі до Кремля, стверджують, що російський диктатор самостійно вирішив, що тактична ядерна зброя не дасть Росії переваги. На його думку, ядерний удар перетворив би території, на які Путін претендує на опромінену пустелю, і мало чим допоміг би його військам просунутися вперед.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним "реальна". У Сполучених Штатах є переживання щодо ядерної небезпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2023 11:48