Скріншот з відео

Зеленський розповів, який крок "зможе поставити Путіна на місце"

Вступ України до Північноатлантичного альянсу поставило б на місце російського диктатора Володимира Путіна. Такий крок повинен показати, що цивілізований світ не боїться будь-якого агресора.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтервʼю голови держави іспанським журналістам.

"Важливо поставити Путіна на місце і сказати, що ми не боїмось тебе. І членство України в НАТО - це одна із відповідей, яка фіксує, що світ не боїться будь-якого агресора. І він буде на самоті й точно програє", — сказав він.

Глава держави наголосив, що саме тому Україна хотіла б отримати запрошення на вступ до НАТО на саміті у Вільнюсі.

"І тому саме такий сигнал конкурентний хотілось би мати, мати запрошення у Вільнюсі. Мати щось чітке. Я людина конкретна і хотілось би, щоб на тому боці союзників також були дуже конкретні люди", — сказав Зеленський.

Президент України додав, що НАТО для України — найголовніша гарантія безпеки.

"Ми не погоджуємось на будь-які гарантії безпеки, якщо нам пропонують це як альтернативу безпековому союзу. Ми говоримо, що ці гарантії важливо мати, поки ми не є членами НАТО", — сказав президент.

При цьому Зеленський переконаний, що у Росії одна мета — забрати назад всі держави до Радянського союзу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Російська Федерація веде повномасштабну війну проти України не заради нових територій. Загарбники ведуть бойові дії за людей, історію, релігію та російську мову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.07.2023 16:11