Фото: "Слово і Діло"

"Ми воюємо не за території": в Росії озвучили нову мету війни в Україні

Російська Федерація веде повномасштабну війну проти України не заради нових територій. Загарбники ведуть бойові дії за людей, історію, релігію та російську мову.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав в інтерв'ю проросійським медіа Португалії.

За словами Лаврова, "керівник київського режиму Володимир Зеленський нині виконує накази кураторів щодо знищення будь-яких проявів російської цивілізації".

"Росія в Україні веде бойові дії не за території, а за людей, історію, релігію та російську мову, яка є офіційною мовою усієї системи ООН", — заявив він. 

Лавров також наголосив, що начебто зараз недружні країни намагаються знищити російську мову не лише на території України, а й у Прибалтиці та інших частинах Європи.

"Розумієте, це підхід, як на базарі: я тобі, ти мені. Ми ж воюємо не за території... В Україні етнічних росіян мінімум 20 відсотків, а тих, хто розмовляє та думає російською мовою — більш ніж половина. Тож не в територіях справа", — сказав голова МЗС Росії.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія, ймовірно, накопичує ракети для нових масованих атак по Україні.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський пояснив, що контрнаступ Збройних сил України просувається повільніше, через велику кількість замінованих територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2023 15:53