Фото: росЗМІ

Медведєв взявся погрожувати "ядеркою" через контрнаступ України: у США відповіли

Напередодні заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв знову "взявся" погрожувати світові застосуванням ядерної зброї — цього разу через контрнаступ Збройних сил України. Так, російський чиновник заявив, що старання окупантів "відбити колективний наступ України й Заходу" — очевидні "всім пристойним людям", але, видав він, "армія РФ своєю присутністю в Україні рятує світ від ядерної катастрофи". У Сполучених Штатах відповіли на чергову абсурдну заяву Медведєва. 

Так, у Білому домі назвали слова заступника голови Ради безпеки Росії, що Кремль може застосувати ядерну зброю у разі успішного контрнаступу України, безрозсудними й безвідповідальними.

"Застосування ядерної зброї в Україні — або де б то не було — було б катастрофічним для всього світу і мало б серйозні наслідки для Росії", — цитує представника Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки CNN.

Він наголосив, що поки США не бачать ніяких ознак того, що Росія готується вдатися до застосування ядерної зброї.

"Ми продовжуємо уважно стежити за тим, що відбувається, але поки не бачимо ні причин для коригування нашої власної ядерної позиції, ні ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю", — додав він.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Нагадаємо, за даними видання Financial Times, Сі Цзіньпін особисто застеріг президента РФ Володимира Путіна від використання ядерної зброї в УкраїніЛідер Китаю зробив цю заяву під час візиту до Москви в березні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2023 02:12