Фото: Андрій Юсов. Джерело – "АрміяInform"

У ГУР відреагували на повідомлення про викид радіації на Ростовській АЕС

Головне управління розвідки уважно відстежує ситуацію на Ростовській атомній електростанції. Наразі немає підтверджень викиду радіації на території країни-агресора, адже всі заяви росіян потрібно детальна перевіряти.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

У п'ятницю, 19 липня, у засобах масової інформації та соцмережах з'явились повідомлення, що на території Російської Федерації стався викид радіації внаслідок аварії на Ростовській АЕС. Проте офіційного підтвердження цьому немає.

Зокрема, російські пабліки заявляють, що на Ростовській АЕС не вдалося локалізувати аварійне скидання радіоактивної води, що спричинило "постійний витік радіації". Влада Ростовської області заявляє, що атомна електростанція працює штатно, а всі повідомлення про аварії та витік є фейками.

У Кремлі також заперечують факт несправностей на АЕС, хоча у південних російських регіонах та у тимчасового окупованому Криму запроваджено графіки відключення електроенергії.

Аварія на Ростовській АЕС: реакція ГУР

Представник української розвідки Андрій Юсов зазначив, що уважно стежить за інформацією, яка поширюється у соціальних мережах РФ. Проте всі дані потребують ретельної перевірки.

"Звичайно, всі українці й ми з вами з нетерпінням чекаємо на добрі новини що там іще буде палати на території РФ. Але перевіряємо, стежимо. Ну зрозуміло, що ті інформації, які поширюються із російських пабліків, — треба дуже уважно до цього ставитися і ділити на кілька порядків", — наголосив Андрій Юсов.

Представник ГУР нагадав, що Росія є закритою країною і там досить часто замовчують інформацію про техногенні проблеми. У цьому контексті він згадав про Чорнобиль і замовчування аварії на ЧАЕС.

"Виключати проблеми такого порядку ми не можемо і говорити повністю сьогодні що "це не так" — немає для цього підстав. Перевіряти повинні. Те, що режим Путіна може приховувати правду від власних громадян, від міжнародної спільноти про якісь серйозні проблеми в енергетичній сфері — так, може. Така природа диктатури, але правду все одно ми дізнаємося", — резюмував Андрій Юсов.

Нагадаємо, у Центрі стратегічних комунікацій спростували інформацію, що на Південноукраїнській атомній електростанції сталася аварія. Брехню поширюють пропагандистські Telegram-канали.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України застерегло громадян про новий виток ворожих інформаційно-психологічних спеціальних операцій та закликало до єдності українського суспільства.

Своєю чергою "Укренерго" заявило, що російська пропаганда поширила нові фейки про ситуацію в Україні. Цього разу вони стосуються енергетики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.07.2024 17:23