Фото: соцмережі

У ISW пояснили, що може серйозно допомогти українському контрнаступу

Системи радіоелектронної боротьби та повітряної розвідки над противником сприяли успішному наступу Збройних сил України на південь від Бахмута та у західній частині Запорізької області. Водночас ефективність російських систем РЕБ є непостійною по всьому фронту.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, перевага ЗСУ у системах РЕБ дозволить активніше проводити наступальні операції.

"Українські системи РЕБ та повітряної розвідки над противником сприяли успішному наступу Збройних сил України на південь від Бахмута у вересні 2023 року, а також суттєво порушували російський зв'язок у західній частині Запорізької області у серпні 2023 року. Неефективна робота російських систем РЕБ дозволяє українцям продовжувати використовувати розвідувально-ударні комплекси на базі безпілотників для зриву російських наступальних операцій", — йдеться в повідомленні.

Експерти наголошують, що ні Росія, ні Україна нині не мають вирішальної переваги над іншою стороною щодо РЕБ.

"Посилення західної допомоги Україні може підвищити здатність ЗСУ точно вражати цілі поблизу лінії фронту, зриваючи наступ Росії та навіть створюючи умови для подальших українських контрнаступальних операцій", — переконані у ISW.

Нагадаємо, окупанти в середньому за добу використовують 40-50 дронів різного типу. Сили оборони України вживають проти них заходи боротьби. Наші захисники нейтралізовують ворожі БпЛА антидроновими рушницями та засобами радіоелектронної боротьби. У Сухопутних військах запевнили, що ворог у цьому компоненті немає переваги над Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.11.2023 07:50