Фото: Генштаб ЗСУ

У ЗСУ розповіли про складнощі контрнаступу на південному напрямку

Командувач Сил підтримки Збройних сил України бригадний генерал Дмитро Герега заявив, що ворог використовує смуги загороджень протяжністю від 10 до 40 км кожна на південному напрямку.

Про це повідомляє Military Media Center.

"Складність ведення Силами оборони України наступальних дій на південному напрямку полягає в тому, що противник влаштував на окупованих територіях багатоешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з декількох смуг протяжністю від 10 до 40 км кожна, їх щільність достатньо велика", — розповів Герега.

Зазначається, що смуги загороджень містятьпротитанкові мінні поля; невибухові загородження у вигляді протитанкових ровів; "зуби дракона"; протитанкові їжаки; дротові перешкоди. 

Для подолання загороджень необхідні значна кількість інженерно-саперних підрозділів, особовий склад яких зможе пророблювати проходи в мінно-вибухових загородженнях противника як вручну, так і за допомогою спеціальної інженерної техніки. Водночас наявність техніки для такої кількості загороджень поки що недостатня.

На цей час Сили оборони сформували п’ять інженерно-саперних батальйонів. Частина особового складу пройшла підготовку за кордоном й вже виконує завдання у складі визначених угруповань, а також з розмінування деокупованих територій в Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Протягом липня-серпня близько 150 солдатів також пройдуть підготовку.

"Інженерні підрозділи отримали від країн-партнерів в рамках матеріально-технічної допомоги до 100 одиниць спеціальної техніки, необхідної для пророблення проходів у вибухових та невибухових загородженнях (інженерні танки, установки та заряди розмінування, танкові мостові укладачі та інше). Наразі, здійснюється підготовка екіпажів зазначеної техніки за кордоном", — додає Герега.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявляла, що військові Російської Федерації відчайдушно намагаються зупинити наступ Збройних сил України. Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 05.08.2023 11:36