Фото: Генштаб

Ворог намагається переламати ситуацію: у Міноборони повідомили про важкі бої на східному фронті

Військові Російської Федерації відчайдушно намагаються зупинити наступ Збройних сил України. Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. 

Про це повідомляє у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона зазначила, що на сході України стратегічні напрямки ворожого наступу. 

"Ворог вважає, що завдавши удар по Сходу вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз докладають саме на Сході. Наші війська вчора і сьогодні весь відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась. Ідуть важкі бої", — йдеться в повідомленні. 

Вона наголошує, що мета ворога відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону. 

"Крім того, на Куп‘янському напрямку ворог поставив собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій. Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани", — запевнила Маляр.

На Бахмутському напрямку, за її словами, теж складна ситуація. На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед. На північному фланзі ворог атакує — ми відбиваємо атаки. 

"Також на Сході ворог атакує Авдіївський і Мар’їнський напрямки. Там теж гарячі бої, але наші оборонці не дають ворогу просуватись", — зазначила Маляр.

Вона наголошує, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. 

"В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед", — заявила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що російські окупанти безрезультатно намагаються зупинити український контрнаступ на Бахмутському напрямку. На Куп’янському, Лиманському, Сватівському напрямках ворог сконцентрував людей і техніку та штурмує з метою відтягнути наші сили від східного напрямку наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 19:59