Фото: Генштаб ЗСУ

Для прориву на Півдні ЗСУ задіяли свіжі резерви, — WР

Для просування в районі населеного пункту Роботине у Запорізькій області Сили оборони залучили резервний 10-й армійський корпус. Цього тижня на південному сході України точилися інтенсивні бої.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

За інформацією видання, наразі Збройні сили України продовжують масштабну кампанію з відвоювання території за допомогою нового вливання військ, підготовлених і оснащених на Заході, але поки що немає жодних ознак серйозного прориву.

Водночас головна оборонна лінія Росії — фаланга окопів, розтяжок, протипіхотних і протитанкових мін — залишається ще попереду. Зазначається, українські бійці планують просунутися на Південь і перерізати російський сухопутний міст до Криму, що є ключовим маршрутом військового постачання. ЗСУ вже почали поступово просуватися до цієї лінії та залучили на цей напрямок сили з резервів 10-го українського корпусу з використанням танків і бронетехніки.

"Останній тиждень боїв був важливим, тому що вони вирішили більше задіяти другий ешелон своїх військ. Поки неясно, чи зазнали російські сили достатніх втрат, щоб створити умови для прориву. На цьому етапі ми чекаємо та спостерігаємо", — розповів військовий аналітик Роб Лі, який нещодавно побував на фронті.

Крім того, джерела видання повідомили, що на сьогодні запеклі бої тривають навколо села Роботине — території, яку раніше утримували російські війська і яка знаходиться менш ніж за 2,5 км від головної оборонної лінії росіян. Зазначається, що битва там є найближчим і найбільш реальним шляхом прориву України через російську лінію, а офіційні особи характеризують її як таку, що має велике "стратегічне значення".

Нагадаємо, речник Генерального штабу Збройних Сил України Павло Ковальчук повідомив, що ЗСУ продовжують наступ на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Ворог має великі втрати і відступає, а українські захисники закріплюються на нових позиціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 10:24