Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: Сили оборони відтісняють ворога на кількох напрямках фронту

Російська армія зазнає серйозних втрат на східному фронті. Тут окупанти не мають жодного успіху, як Сили оборони їх відтісняють.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук. За його словами Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках.

"На Бахмутському напрямку Сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах. Важкі бої тривають", — розповів Ковальчук.

Водночас Силам оборони вдалось відбити атаки окупантів у районах Мар’їнки та Авдіївки. Українські військові бʼють артилерією по ворогу, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

"Противник вів безуспішні наступальні дії у північній і центральній частинах Мар’їнки. На Авдіївському напрямку здійснив безуспішні наступальні дії північніше та південно-східніше Авдіївки. Ворог несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці", — повідомив речник.

Тим часом на ЗСУ оборони продовжують наступ на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Ворог має великі втрати і відступає, а українські захисники закріплюються на нових позиціях.

Додамо, The New York Times повідомляє, що українські військові відмовились від "американського сценарію" контрнаступу. США робили акцент у навчанні на вміння старших солдатів швидко ухвалювати рішення на полі бою і застосовувати загальновійськову тактику — синхронізовані атаки піхоти, танків і артилерії. Більша частина навчань передбачала навчання українських військовослужбовців тому, як переходити в наступ, а не залишатися в обороні. Проте на полі бою українські військові зіткнулись зі значним мінуванням території та постійними обстрілами з артилерії та авіації. Наразі українські командири змінили тактику та зосередилися на вимотуванні російських сил артилерією та ракетами великої дальності.

Нагадаємо, протягом минулої доби військові Збройних сил України "задвохсотили" понад 600 окупантів. Також знищено 27 дронів та 19 артсистем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 09:25