Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: скільки звільнено територій на Бахмутському та Запорізькому напрямках

Українські військові досягли значних успіхів на фронті під час контрнаступу. Зокрема, Збройні сили України деокупували значну частину територій на двох напрямках.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Military Media Center.

За словами посадовиці, на південному фронті за час наступу звільнили більш як 192 кілометрів квадратних території. Лише за минулий тиждень на цьому напрямку Сили оборони звільнили понад 12 кілометрів.

"Українські війська продовжують ведення наступальної операції на декількох ділянках у бік Мелітополя та Бердянська", — йдеться у повідомленні.

Водночас на Бахмутському напрямку ЗСУ звільнили близько 35 кілометрів квадратних. За минулий тиждень на цьому напрямку Сили оборони звільнили близько чотирьох кілометрів.

"Ключові бої тривають в районі Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки", — додала Маляр.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби на даних відтинках фронту відбулось 35 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищено чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 08:53