Фото: Twitter Ентоні Блінкена

У США спрогнозували, коли чекати успіхів у контрнаступі ЗСУ

У Сполучених Штатах Америки зробили нову заяву про контрнаступ Збройних сил України. Там вважають, що ще занадто рано судити про успіхи чи невдачі.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на форумі Aspen Security Forum. Він наголосив, що українці вже звільнили половину територій, які від початку війни захопили росіяни, і тепер "мають усе для успіху".

"Ми з самого початку говорили, що це буде важко. Ви, мабуть, чули, і багато людей говорило про те, що росіяни підготували серйозні і укріплені лінії захисту. Українці пробиваються через них. І коли вони розгорнуться і почнуть діяти, усі сили, які були навчені за останні місяці, обладнання, яке надали їм ми і приблизно 50 країн, я думаю, все це матиме суттєве значення і призведе до змін", — заявив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що контрнаступ Збройних сил України відбувається повільніше, ніж очікувалося, через те, що сама операція розпочалася пізніше за прогнозовані терміни.

Також радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна ще не залучала значної бойової міці під час контрнаступу. ЗСУ мають намір вибрати влучний момент для її залучення, щоб максимально вплинути на поле боїв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 19:57