Фото: Джейк Салліван. Джерело – Офіс президента

"Не залучали серйозну бойову міць": у Білому домі з оптимізмом прокоментували контрнаступ ЗСУ

Україна ще не залучала значної бойової міці під час контрнаступу. ЗСУ мають намір вибрати влучний момент для її залучення, щоб максимально вплинути на поле боїв.

Таку заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на Aspen Security Forum, пише "Укрінформ".

Зазначається, що українським військовим у ході контрнаступальних дій належить подолати об'ємні мінні загородження та ешелоновану оборону противника. Американський чиновник звернув увагу, що Сили оборони України поки що не залучали цю серйозну значну бойову міць на фронтах.

Салліван наголосив на важливості того, що українські військові шукають момент для використання особливої бойової сили, коли "вона матиме максимальний вплив на полі бою". Представник Білого дому додав, що США перебувають з Україною "в тісному контакті" з цього приводу.

"Зрештою, це рішення, яке вони (ЗСУ) ухвалять. І саме в той момент, коли вони ухвалять це, ми дійсно побачимо, якими будуть результати контрнаступу", — сказав він.

Також Салліван заявив, що США весь час повномасштабної війни РФ проти України на різних її етапах змінювали свої підходи щодо допомоги з озброєнням для ЗСУ: спочатку вона зосереджувалась на наданні протитанкових та протиповітряних засобів оборони, на "другому етапі війни" актуальними була артилерія.

"Для контрнаступу потрібна мобільність, зокрема бойові машини піхоти, танки, обладнання для розмінування та військова техніка для прориву", — додав Салліван.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що контрнаступ Збройних сил України відбувається повільніше, ніж очікувалося, через те, що сама операція розпочалася пізніше за прогнозовані терміни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 10:07