Фото ілюстративне. Джерело: weukraine.tv

Українські військові розповіли, чим збивають ворожі дрони в гарячих точках фронту

Окупанти в середньому за добу використовують 40-50 дронів різного типу. Сили оборони України вживають проти них заходи боротьби.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, окупанти за минулу добу застосували на Бахмутському напрямку 42 дрони. Йдеться як про FPV-дрони, так і "Ланцети".

"До прикладу, на Куп’янському напрямку за минулу добу використано 18 дронів. Лише за одну добу використовується 60 дронів. В середньому використання дронів виходить до 40-50 дронів", — підрахував військовий.

Він зазначив, що для боротьби з ними використовують антидронові рушниці, засоби радіоелектронної боротьби й інші заходи.

"Сказати, що ворог має якусь перевагу в цій сфері над Силами оборони України, ми не можемо. Варто пам’ятати що дроном усе ж керує пілот", — пояснив Володимир Фітьо.

Нагадаємо, що уряд, Генеральний штаб Збройних сил України та Державна служба з надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про захист об’єктів енергетичної інфраструктури від ворожих ракет і дронів. Він матиме трирівневі параметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 13:15