Фото ілюстративне зі соцмереж

Українська енергетика матиме захист трьох рівнів від ракет і дронів

Уряд, Генеральний штаб Збройних сил України та Державна служба з надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про захист об’єктів енергетичної інфраструктури від ворожих ракет і дронів. Він матиме трирівневі параметри.

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Там зазначили, що всі проектні рішення узгоджуються з Генеральним штабом ЗСУ та ДСНС.

Захист енергетичних об’єктів обговорили на зустрічі з послом США в Україні Бриджіт Брінк і обʼєднаною командою представників посольства США та Великої Британії. Важливі теми зустрічі: різні рівні захисту та технічні рішення для них, терміни будівництва, можлива фінансова підтримка.

Агентство відновлення офіційно звернулося до партнерів щодо надання допомоги у технічному аудиті проектної документації на захисні споруди та кошторисів будівництв.

"Ми працюємо 24/7, щоби допомогти зберегти світло, тепло та електроенергію в умовах варварських атак Росії. Важлива та продуктивна зустріч, щоб обговорити наші спільні зусилля для захисту енергосистеми цієї зими", — сказала Бриджіт Брінк.

Окрім того, уряд і Генштаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури.

"Перший рівень захисту — спорудження габіонів і біг-бегів . Зараз агентство відновлення захищає 90 об’єктів у 21 області від уламків дронів і ракет", — зазначив голова агентства Мустафа Найєм.

Другий рівень — це захист від дронів, зокрема, "Шахедів". Бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі "Укренерго", розпочинаючи з березня цього року. Під захистом 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій рівень — захист від ракет. Під захистом 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

В агентстві наголосили, що працюють спільно з "Укренерго", які формують завдання на проектування та будівництво.

"Під час проектування використовуються вихідні дані від Генштабу, настанова для інженерних військ і міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США", — додали в прес-службі.

Нагадаємо, що голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький 19 листопада запевнив, що впродовж ремонтної кампанії енергетики відновило функціональність 95% підстанцій. За його словами, енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 16:37