Фото: Офіс генерального прокурора

У керівниці МСЕК Миколаївщини знайшли $450 тисяч та російський паспорт її сина (фото)

У керівниці Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи після обшуків правоохоронців знайшли понад 450 тисяч доларів та російський паспорт її сина.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними правоохоронців, обшуки у будинку посадовиці та її сина проводилися у ході розслідування корупційної схеми ухилення від мобілізації.

Так, під час слідчих дій, за кількома адресами у керівниці Миколаївської обласної МСЕК та її сина — інтерна медичного вишу, знайдено понад 450 тисяч доларів США та колекцію ювелірних виробів. Також у її сина вилучено паспорт громадянина РФ, який був отриманий у колишньому генконсульстві країни-агресорки в Одесі.

Як зауважили в ОГПУ, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК задекларувала дохід на загальну суму близько 2 млн грн. 

"З метою приховування нелегальних прибутків посадовиця оформила на свого сина три квартири. У 2023 році посадовиця оформила собі та сину другу групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат", — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру та подальшого обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 17 жовтня керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника звільнили за власним бажанням. Це сталось після скандалу з оформленням інвалідності серед його підлеглих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.10.2024 10:59