У Київраді затвердили програму розвитку туризму до 2024 року

09 ЖОВТНЯ 2021 13:44

Депутати Київради затвердили міську цільову програму розвитку туризму в Києві на 2022-2024 роки.

Про це повідомляє TrueUA, з посиланням на пресслужбу Київради.
«Наразі сектор туризму справедливо вважається одним із найбільш постраждалих від пандемії коронавірусу. Над створенням нової міської цільової програми розвитку туризму працювало багато людей: не лише працівники Управління, а й члени Координаційної ради з туризму та іміджевої політики КМДА, і, звісно ж, громадськість. Ми проаналізували наші досягнення та розглянули можливості для реалізації у столиці всіх видів туризму. Пріоритетними визначили такі напрями, як подієвий, діловий, медичний та гастрономічний туризм», – зазначила начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.
За її словами, нова цільова програма – це комплекс заходів, спрямованих на реалізацію трьох оперативних цілей: збільшення кількості туристів, збільшення тривалості та покращення комфорту перебування туристів у столиці, підвищення ефективності управління туристичною сферою.
Загалом на фінансування програми передбачено 118,9 млн грн, що майже вдвічі менше, ніж було виділено на програму 2019-2021 років.
Задля підвищення конкурентоспроможності міста Києва як туристичного центру європейського рівня та збільшення прибутковості сфери в умовах коронавірусних обмежень заплановано:
  • облаштувати інклюзивні туристичні маршрути для маломобільних груп за допомогою включення до маршрутів локацій зі встановленими мінімоделями туристичних об’єктів із застосуванням шрифту Брайля;
  • провести низку заходів (практичні семінари, конференції, тощо) для підвищення якості надання туристичних послуг та рівня безпеки перебування гостей і жителів міста в Києві в межах проєкту «Академія гостинності»;
  • надати гранти на конкурсній основі для підтримки ініціатив у сфері туризму;
  • зібрати та опрацювати статистичні дані щодо обсягів туристичних потоків до м. Києва відповідно до інформації операторів мобільного зв’язку (LifeCell, KyivStar, Vodafone).
Завдяки ухваленій програмі, переконані в Київраді, столиця зможе не лише прийняти більшу кількість туристів, а й створити максимально комфортні умови для їхнього тривалого перебування у місті.
Суспільство, 09.10.2021 13:44