Фото: "Сіньхуа"

У Китаї несподівано помер один з найвпливовіших політиків

У Китаї помер колишній прем’єр-міністр Лі Кецян. У 2012 році він прийшов до керівництва країною разом з нинішнім лідером Сі Цзіньпіном і впродовж наступних десяти років очолював уряд.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Сіньхуа".

Зазначається, що 68-річний Лі Кецян помер у Шанхаї, де перебував на відпочинку. У нього стався раптовий серцевий напад. Екс-прем’єра госпіталізували до лікарні, але серце зупинилось одразу після опівночі 27 жовтня.

Хто таки Лі Кецян

Він був членом Постійного комітету політбюро центральних комітетів Комуністичної партії Китаю 17, 18 і 19 скликань та колишнім прем’єр-міністром

"Лі Кецян був видатним членом КПК, випробуваним часом і вірним борцем за ідеали комунізму, а також видатним пролетарським революціонером, політичним діячем, видатним партійним і державним керівником", — йдеться в некролозі, який опублікували спільно ЦК КПК, Держрада КНР та Всекитайський комітет Народної політичної консультативної ради Китаю.

До 2012 року Кецян очолював кілька провінцій, де успішно реалізовував ринкові підходи до розвитку місцевих економік та залучення інвестицій, чим заробив репутацію реформіста та прихильника ринку. Впродовж багатьох років регулярно входив до списків найвпливовіших політиків світу. Восени 2022 року на XX з’їзді КПК Лі був знятий з усіх посад і відправлений на пенсію.

Нагадаємо, Китайська Народна Республіка готова співпрацювати зі Сполученими Штатами Америки. Лист Сі Цзіньпіна з таким змістом виголосили на щорічній вечері Національного комітету з американо-китайських відносин зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Обидві країни долають свої розбіжності й працюють разом, щоб "відповісти на глобальні виклики". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.10.2023 16:58