Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Від цього залежить доля людства": Сі Цзіньпін зробив заяву щодо співпраці зі США

Китайська Народна Республіка готова співпрацювати зі Сполученими Штатами Америки. Обидві країни долають свої розбіжності й працюють разом, щоб "відповісти на глобальні виклики". 

Таку заяву зробив лідер Китаю Сі Цзіньпін, пише Reuters.

"Сі зазначив, що Китай і Сполучені Штати можуть знайти правильний шлях до порозуміння один з одним, що має вирішальне значення для мирного розвитку світу і майбутньої долі людства", — йдеться у заяві МЗС Китаю.

Лист Сі Цзіньпіна виголосили на щорічній вечері Національного комітету з американо-китайських відносин зі штаб-квартирою в Нью-Йорку.

Повідомляється, що його заклик до більш стабільних двосторонніх зв'язків, які, за словами Сі Цзіньпіна, повинні будуватися на принципах "взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідного співробітництва", пролунав напередодні візиту міністра закордонних справ Ван I до Вашингтона.

Поїздка з четверга по суботу найвищого китайського дипломата стане особистою зустріччю на найвищому рівні напередодні очікуваної зустрічі між президентом США Джо Байденом і Сі в Сан-Франциско на листопадовому саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Того ж дня, 25 жовтня, президент США Джо Байден також надіслав вітального листа на щорічну вечерю нагородження Національного комітету з американо-китайських відносин.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Китай підтримуватиме зусилля Російської Федерації щодо захисту свого "національного суверенітету", безпеки та інтересів. Таким чином глава КНР Сі Цзіньпін висловив підтримку президенту РФ Володимиру Путіну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.10.2023 15:28