Фото: Telegram Олександра Камишіна

У Києві чиновники закупили "золоті" лавки в укриття: деталі

"Школа аналітиків" виявила у "Прозорро" 61 закупівлю на суму 37,52 млн гривень. Усі вони пов’язані з ремонтом укриттів у Оболонському районі Києва.

Про це пишуть "Наші Гроші".

У кошторисі ремонту укриття дитячо-юнацької спортшколи "Юний спартаківець" виявилися 37 дерев’яних лавочок по ціні 7 450 грн без ПДВ. Цікаво, що всього ремонт по контракту з ТОВ "Атенія" оцінили у 792 тисяч гривень і третина кошторису припала на лавочки. Це звичайні лавки з бильцями довжиною до двох метрів.

У Києві закупили дорогі лавочки в укриття

Скріншот з кошторису

Розсілдувачі зазначають, що у будівельному гупермаркеті дерев’яну лавку з бильцями можна придбати вдвічі дешевше — за 3 100 гривень. А за понад 7 тисяч гривень можна придбати офісний диван з пінополіурітановим наповнювачем і штучною шкірою.

У Києві закупили дорогі лавочки для укриття

Скріншот з інтернет-магазину

Нагадаємо, управління освіти Дніпровської районної міської військової адміністрації Києва замовило 26 рацій по 1500 доларів за штуку. Раніше воно вже потрапляло у скандал через закупівлю барабанів в укриття.

Раніше повідомлялось, що у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ овочерізки на півтора мільйона гривень та електросковороду за понад 700 тисяч. 

Також Дніпровська районна держадміністрація закупила конструктори на понад 900 тисяч гривень. Відповідно до його умов, переможець мав поставити "Конструктори для гри та навчання в укриттях під час повітряних тривог".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 14:53