Фото: Bird in Flight

У Києві чоловік для родини і сусідів самотужки збудував укриття за $20 тисяч (фото)

У Києві місцевий мешканець Кирило Барашков витратив 20 тисяч доларів аби самотужки побудувати сховище для себе та своєї родини на власній ділянці. Код від дверей, що ведуть до укриття, він також розіслав усім сусідам, щоб вони могли приходити за потреби.

Про це повідомило видання Bird in Flight.

Торік у жовтні під час активних атак Росії на Київську область чоловік почав будувати бункер. Киянин мешкає в приватному секторі і там поблизу немає підземних укриттів. Роботи завершив за два місяці.

"Конструкція об’єкту цивільного захисту дуже проста. Він складається одного приміщення на глибині п’яти метрів. Розмір — дванадцять квадратних метрів і підсобка на три метри. Згори було покладено два метри армованого бетону, а стіни сховища обшиті вагонкою і дерев’яними панелями", — розповідає Кирило Барашков.

Всередині поставив диван, канапу та стільці, встановив біотуалет і камін, облаштував вентиляцію, переніс у сховище запас питної води. Загальна кількість людей, яких може прийняти сховище — 15 осіб. Киянин зробив кодовані двері й розіслав код усім сусідам, щоб вони теж приходили до укриття за потреби.

Трагедія в Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід. 

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Також повідомлялось, що у середу, 21 червня, Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його підозрюють у службовій недбалості через загибель киян під зачиненим укриттям у Деснянському районі столиці.

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін опублікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 11:47