Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

Ревізія укриттів Києва: міністр показав відремонтоване за 1,3 млн грн сховище (фото)

У Києві п'ять днів поспіль триває робота комісії з ревізії укриттів, яку очолює міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. У середу, 7 червня, проходила інспекція укриттів у Святошинському районі столиці.

Представник уряду розповів, що там ситуація дещо краща, ніж у сховищах в інших районах, які вже оглянули.

За його словами, більшість укриттів були відкриті, однак до прийнятного стану укриттів ще далеко. Також Камишін показав, перше свіжо відремонтоване укриття, на яке витратили 1,3 мільйона гривень. Площа сховища становить 103 м2.

"Із цікавого. Побачив перше свіжо відремонтоване укриття. 1,3 млн грн за ремонт 103 м2 укриття. Це з тих 1,2 млрд про виділення яких казав наш мер Кличко", — написав він у Telegram.

Оновлена мапа укриттів у Києві

Раніше столична влада оновила мапу укриттів у місті. Деякі сховища розташовані в підвалах, підземних переходах чи паркінгах, а також на всіх станціях Київського метрополітену.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.06.2023 00:42