Фото: МВС

Чверть — непридатні: в Україні перевірили майже 80% укриттів (фото)

Станом на 5 червня 2023 року в Україні перевірили вже 50 195 укриттів, що становить майже 80% від загальної кількості. Майже четверта частина з них непридатна для використання.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Так, з усіх перевірених укриттів 4 679 (9%) виявилися зачиненими. Ще 11 644 (23%) є не придатними для використання. 


Фото: МВС

У Києві вже обстежили 2 156 (48%) укриттів, з яких:

  • 137 (6% від перевірених) виявилися зачиненими;
  • 804 (37% від перевірених) — не придатні для використання.


Фото: МВС

Що цьому передувало?

Як відомо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Нагадаємо, станом на ранок 5 червня перевірка показала, що до 90% укриттів у Києві є безперешкодний доступ, до 10% (172) — немає. У Шевченківському районі Києва найгірша ситуація із доступністю до бомбосховищ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 14:08