Фото: zprz.city

У Києві перевірили понад 1600 укриттів: у яких районах ситуація найгірша

Станом на ранок 5 червня спеціальна комісія перевірила понад 1600 укриттів у Києві. Найгірша ситуація з доступністю у Шевченківському районі.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Згідно з результатами перевірки, 63% (трохи більше тисячі) перебувають у задовільному стані, 37% (590) — у незадовільному.

Відтак, у задовільному стані знаходяться укриття у Дніпровському, Оболонському, Шевченківському та Святошинському районах – там 80% і більше у задовільному стані. У Подільському районі 80% укриттів перебувають у незадовільному стані, як показали результати перевірки.

Перевірка також показала, що до 90% укриттів у столиці є безперешкодний доступ, до 10% (172) — немає. У Шевченківському районі Києва найгірша ситуація із доступністю до бомбосховищ.

"Звертаю увагу голів районних держадміністрацій: за результатами перевірки, щодо глав районів з найгіршими показниками будуть подальші звернення до Президента щодо кадрових рішень", — зазначив Кличко.

стан укриттів у Києві

стан укриттів у Києві
Фото: Віталій Кличко

Водночас за даними міністра стратегічної промисловості Олександра Камишіна, після перевірки 1849 бомбосховищ з'ясувалося, що половина перевірених укриттів не готова до використання.

"На цей час перевірена вже третина укриттів міста. Ситуація залишається критичною: половина перевірених укриттів не готова", — повідомив Камишін.

перевірка укриттів

Фото: Telegram Олександра Камишіна

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. Відомо, що у суботу в Україні перевірили понад 4800 укриттів. Багато бомбосховищ виявилися непридатними до використання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.06.2023 09:21