Фото: Офіс президента

Нічний терор Києва: Зеленський нагадав місцевій владі про її обов'язки

Президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Це прямий обов'язок місцевої влади.

Про це гарант заявив під час відеозвернення.

"Передусім мої співчуття рідним і близьким тих, чиї життя забрала Росія, забрали російські удари. Ми робимо максимум, щоб захистити людей. Не було такої міжнародної зустрічі, не було таких міжнародних переговорів, на яких не порушувалося б питання ППО для України", — зауважив Зеленський.

Очільник держави наголосив, що першочергово місцева влада має зробити життя громадян безпечним та відчинити всі бомбосховища. За словами Зеленського, ніколи більше не має повторитися ситуація, коли українці загинули біля зачинених дверей укриття.

"Але захист людей — це захист на всіх рівнях. Укриття мають бути доступними. Ніколи більше не має повторитися ситуація, як цієї ночі в Києві, коли люди прийшли в укриття, а укриття — зачинене. Це обов’язок представників місцевої влади, дуже конкретний обов’язок  забезпечити наявність і доступність укриттів цілодобово. Боляче бачити недбале ставлення до цього обов’язку. Боляче бачити втрати. І якщо обов’язок на місцях не виконується, це прямий обов’язок правоохоронців  притягати до відповідальності",  наголосив він.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб. Наразі правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 22:36