Фото: Київська міська прокуратура

Закрите укриття у Києві: затримано трьох посадовців та охоронця медзакладу

У Києві правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

"Наразі за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю  за ч. 3 ст. 135 КК України  залишення в небезпеці, яке призвело до смерті",  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нічний терор Києва та заявив, що винні у закритих бомбосховищах обов'язково будуть покарані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 21:41