Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль анонсував перевірку укриттів по всій країні після трагедії у Києві

Кабінет Міністрів вирішив перевірити роботу всіх укриттів в Києві та в цілому у країні. Також уряд ініціюватиме посилення кримінальної відповідальності в цій сфері.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Вночі росіяни в Києві вбили 9-річну дівчинку та ще двох дорослих. Велике горе. Щирі співчуття рідним та близьким! Під час цієї атаки мала місце неприпустима ситуація, коли люди не змогли потрапити до укриття. Тому перш за все на сьогоднішньому засіданні уряду ухвалюємо протокольне рішення про перевірку роботи всіх укриттів у країні й, зокрема, в Києві", — повідомив він.

Шмигаль наголосив, що у будь-який час доби під час повітряної тривоги укриття мають бути доступними для всіх людей. Він також повідомив, що уряд розробить зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності щодо тих, хто своєю недбалістю наражає дітей та дорослих на смертельну небезпеку.

"Покарання буде суворим, щоб такі кричущі випадки більше не повторилися", — зауважив прем'єр.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб.

Крім того, правоохоронці розпочали слідчі дії у Київській міській державній адміністрації через ситуацію з укриттями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 17:52