Фото: скріншот з відео

"Укриття просто не відкрили": з'явились деталі загибелі людей під час нічної атаки Києва (відео)

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки внаслідок падіння уламків ракети в Києві розкрив деталі трагедії.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Його просто не відкрили. Люди стукали дуже довго. Були жінки, діти…" — сказав чоловік.

Він також додав, що в укриття намагалися потрапити його дружина і дитина. 

"З дитиною все добре, а дружина загинула. Я просто побіг на іншу сторону кликати, щоб відкрити, якраз у цей момент все сталося, в той момент прилетіли уламки…" — заявив він.

За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Реакція влади

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на інформацію щодо закритого укриття в одному з районів столиці. Він заявив, що до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки й на місці зʼясовують чому не було доступу до укриття в поліклініці.

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення  щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні та невідкладно", — написав Кличко.

Нагадаємо, під час ракетної атаки Російської Федерації в ніч проти 1 червня серед трьох загиблих — одна дитина, а не дві. Всього травмувалось 10 людей, в тому числі й дитина.

Раніше повідомлялось, що ракети, ймовірно, були запущені з оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування.

Ввечері 31 травня начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк попередила, що загроза нової ракетної атаки дуже висока. За її словами, в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебували три російські ракетоносії, зокрема два підводних.

Водночас представник ГУР Міноборони Андрій Юсов вважає, що вже незабаром частота атак Росії на Київ значно знизиться. Ворог обстрілює українську столицю для демонстративної пропаганди, але так часто й сильно атакувати Київ він не зможе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 08:29