Фото: armyinform.com.ua

Росія вивела у Чорне море три ракетоносії: військові попередили про загрозу

Наразі загроза нової ракетної атаки дуже висока. В акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебувають три російські ракетоносії, зокрема два підводних.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк, передає FREEДОМ.

Вона зауважила, що пуск ракет може відбутися будь-якої миті. Також не виключено, що рашисти можуть атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе.

"Ми говоримо про те, що за наявності ракетоносіїв загроза висока і потрібно бути напоготові. Не потрібно чекати на атаки, але реагувати на сигнали повітряної тривоги. На тлі постійного поповнення запасів дронів-камікадзе абсолютно вірогідно, що буде залучатися до атаки й дроновий відволікальний компонент. Коли вони запускають дрони хвилями для того, щоб спровокувати роботу ППО, виявити точки її розташування і після цього завдати удару більш точними ракетами", — зауважила Гуменюк.

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" також зауважила, що підводні ракетоносії несуть велику загрозу, адже їх пуск виявити складніше. У такий спосіб окупанти намагаються ускладнити роботу нашої ППО.

"І це говорить про те, що абсолютно ймовірно, що ворог готується до завдання ракетного удару, зокрема із залученням морських ракетоносіїв. Розуміючи, що всі готові до протидії атаці, ворог може брати паузи на певний період для того, щоб застати наші сили ППО зненацька", — попередила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що вже незабаром частота атак Росії на Київ значно знизиться. Ворог обстрілює українську столицю для демонстративної пропаганди, але так часто й сильно атакувати Київ він не зможе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 23:59