Фото: vikna.tv

Росія може готувати комбіновану атаку "Калібрами" та дронами: українців попередили про небезпеку

Начальниця обʼєднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк попередила, що окупанти можуть готувати атаку ракетами морського базування в поєднанні з дронами.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону. Гуменюк зауважила, що після тривалої паузи у застосуванні ракет морського базування Росія може повернутися до їхнього використання для обстрілів України.

"Цілком імовірно, що відтепер будуть застосовані ракети не повітряного, а морського базування, тому що вони тривалий час витримували паузу, не використовуючи морські ракетоносії. Тож імовірно, що вони якимось чином підлаштовували ситуацію для майбутніх атак", — сказала Гуменюк.

Водночас вона наголосила, що тактика росіян в цілому не зазнала змін: вони поєднують дрони та ракети для атак на Україну. Гуменюк також зауважила, що росіяни здійснюють обстріли хвилями для виявлення українських систем ППО.

"Перша хвиля виявляє, звідки працюють системи ППО для другої хвилі, яка потім може завдавати уражень безпосередньо по засобах протиповітряної оборони. До того ж використання дронів та ракет передбачає застосування протидії різного плану: можуть працювати мобільні вогневі групи, і зенітні установки, і засоби, надані нашими партнерами", — сказала вона.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не наражати себе на небезпеку. Крім того, гарант звернувся до представників місцевої влади із закликом забезпечити доступність укриттів.

Додамо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що 29 травня російські терористи атакували територію України в надії, що українські сили ППО ще не відновилися після нічних обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 23:58