Фото: Офіс президента

Зеленський після масованих атак звернувся до місцевої влади

Президент України Володимир Зеленський закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не наражати себе на небезпеку. Крім того, гарант звернувся до представників місцевої влади із закликом забезпечити доступність укриттів.

Про це він повідомив під час відеозвернення.

Зеленський подякував українським військовим за відбиття атаки іранських дронів. 

"Знову й знову дякую нашим воїнам за кожен збитий "Шахед", за кожну збиту російську ракету. Бо це завжди  врятовані життя людей, завжди врятована інфраструктура. Друге  на жаль, були влучання, на жаль, були падіння уламків із відповідними наслідками, на жаль, були втрати… Мої співчуття!" — сказав він. 

Очільник держави закликав українців не ставитися легковажно до повітряної тривоги та під час ракетних атак перебувати в укриттях. Крім того, гарант зауважив, що місцеві керівники мають забезпечити доступність укриттів та збільшити їх кількість.

"Дуже й дуже важливо зважати на повітряну тривогу та не ставитися до неї легковажно. І хочу, щоб мене зараз почули всі представники місцевої влади, які відповідають за конкретні громади, за конкретну територію. Укриття у містах мають бути доступними. Люди мають розуміти, коли і як збільшиться кількість та доступність укриттів. Це відповідальність конкретних посадовців, і конкретна відповідальність", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що 29 травня російські терористи атакували територію України в надії, що українські сили ППО ще не відновилися після нічних обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 23:41