Фото: kyiv.novyny.live

Поліція порушила справу через закрите укриття під час нічного обстрілу Києва: що каже голова району

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб. 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

"Поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки", — написав він.

Клименко також запевнив, що поліцейські знайдуть та притягнуть до відповідальності усіх винних осіб. 

"Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни", — запевнив він.

Міністр внутрішніх справ також додав, що закриті бомбосховища під час війни — "це не просто байдужість, це злочин". 

"Укриття мають бути цілодобово відчиненими. Це питання життя людей. Без перебільшення. Частина мешканців перебувала в укритті, а інша — ні: деталі інциденту в Деснянському районі", — додав Клименко.

Своєю чергою олова Деснянської РДА Дмитро Ратніков повідомив, що, за словами директора поліклініки № 3, працівником нічної зміни був відкритий центральний вхід. 

"Частина мешканців опинилися в укритті, частина — ні. Три особи біля укриття загинули. Наразі з'ясовуються всі деталі інциденту", — написав Ратніков.

Він додав, що з самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА. Викликані на доповідь всі відповідальні особи.

Нагадаємо, під час ракетної атаки Російської Федерації в ніч проти 1 червня серед трьох загиблих — одна дитина, а не дві. Всього травмувалось 10 людей, в тому числі й дитина.

Раніше повідомлялось, що ракети, ймовірно, були запущені з оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування.

Ввечері 31 травня начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк попередила, що загроза нової ракетної атаки дуже висока. За її словами, в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебували три російські ракетоносії, зокрема два підводних.

Водночас представник ГУР Міноборони Андрій Юсов вважає, що вже незабаром частота атак Росії на Київ значно знизиться. Ворог обстрілює українську столицю для демонстративної пропаганди, але так часто й сильно атакувати Київ він не зможе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 09:47