Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

Стан більшості — невідповідний: міністр показав фото столичних бомбосховищ

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін другий день поспіль проводить ревізію столичних укриттів. За його словами, на перший погляд, результати сумні — стан більшості укриттів невідповідний. 

Про це він повідомив у Telegram. Чиновник опублікував фото, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

укриття Києва

Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

укриття Київ

Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

Водночас Камишін зауважив, що під час недільної перевірки все ж вдалося знайти "пристойні" сховища. Одне є приватним, а друге — в університеті.

Цікаво те, що, за словами містян, до укриття в університеті не пускають жителів прилеглих будинків. Водночас, коли працівники побачили представників влади, то заборони на перебування і приміщенні різко були зняті.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. Відомо, що у суботу в Україні перевірили понад 4800 укриттів. Багато бомбосховищ виявилися непридатними до використання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 04:27