Фото: МВС

Суд обрав запобіжний захід керівнику поліклініки Києва, біля укриття якої сталася трагедія

Керівника поліклініки Деснянського району Києва, біля якої в ніч на 1 червня загинули троє людей, відправили під домашній арешт. Відповідне рішення прийняв суд.

Про це повідомляє "Суспільне".

Суд у столиці відправив керівника поліклініки під цілодобовий домашній арешт. Укриття у його поліклініці було зачинене, що спричинило загибель людей.

Трагедія біля укриття у Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Стало відоме ім'я і прізвище дев'ятирічної дівчинки, яка разом зі своєю мамою загинула внаслідок російського ракетного удару у Києві. Її звали Вікторія Івашко, вона кілька років займалася дзюдо. Буквально минулими вихідними брала участь у змаганнях Києва. Мама і дитина не змогли заховатися в бомбосховищі, яке було зачинене.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Наразі правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію. Він заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Раніше з'явилась інформація, що станом на суботу, 3 червня, в Україні перевірили понад 4800 укриттів. Багато бомбосховищ виявилися непридатними до використання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 13:26