Фото: МВС

В Україні перевірили вже майже 5 тисяч бомбосховищ: скільки укриттів виявилися непридатними (фото)

Станом на суботу, 3 червня, в Україні перевірили понад 4800 укриттів. Багато бомбосховищ виявилися непридатними до використання.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, зачиненими виявилися 252 об’єкти цивільного захисту, непридатними до використання — 893. 

"Усі порушення зафіксовані. Складені акти передані відповідальним органам для усунення недоліків", — зазначив Глава МВС України 

Ігор Клименко також наголосив, що понад 5300 рятувальників, поліцейських та представників місцевих органів виконавчої влади проводять ревізії бомбосховищ на території України. Такі перевірки триватимуть й надалі.

Трагедія біля укриття у Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Стало відоме ім'я і прізвище дев'ятирічної дівчинки, яка разом зі своєю мамою загинула внаслідок російського ракетного удару у Києві. Її звали Вікторія Івашко, вона кілька років займалася дзюдо. Буквально минулими вихідними брала участь у змаганнях Києва. Мама і дитина не змогли заховатися в бомбосховищі, яке було зачинене.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Наразі правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію. Він заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 11:45