Фото: "Букви"

Стали відомі нові подробиці про загиблу дівчинку у Києві, яка не змогла потрапити до укриття

Стало відоме ім'я і прізвище дев'ятирічної дівчинки, яка разом зі своєю мамою загинула внаслідок російського ракетного удару у Києві. Вони не змогли заховатися в бомбосховищі, яке було зачинене.

Президент федерації дзюдо Михайло Кошляк стверджує, що дівчинка була дзюдоїсткою. 

Дівчинку звали Вікторія Івашко, вона кілька років займалася дзюдо. Буквально минулими вихідними брала участь у змаганнях Києва.

"Здобувала свої перші перемоги, мріяла про великі досягнення. Тренерка Віки каже, це була неймовірна дитина, дуже спокійна, смілива та життєрадісна... але чергова атака російськими ракетами забрала дівчинку на небо", — пише президент федерації дзюдо.

Вікторія Івашко, яка загинула від російського обстрілу 1 травня в Києві

На фото Вікторія Івашко. Джерело: Facebook Михайло Кошляк

Трагедія у Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Наразі правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Це прямий обов'язок місцевої влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 16:44