Фото: росЗМІ

У Кремлі параноя через синьо-жовту символіку, — британська розвідка

У Росії почастішали репресії через публічну демонстрацію синьо-жовтої символіки. Поліція в РФ масово арештовує росіян за українські кольори.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"Деякі місцеві російські силовики, ймовірно, інтерпретують драконівське російське законодавство воєнного часу так, що публічна демонстрація синьо-жовтої символіки заборонена, оскільки це може свідчити про приховану підтримку України", — відзначили британські розвідники.

Так, 9 травня працівницю будинку для літніх людей заарештували за те, що вона прийшла на роботу у синьо-жовтій куртці. Нещодавно у Волхові під Санкт-Петербургом військовослужбовці Національної гвардії Росії заарештували 22-річного чоловіка за демонстрацію синьо-жовтого прапора Повітряно-космічних сил Росії.

"Придушення підкреслює невпевненість серед параноїдального російського офіціозу щодо того, що є і вважається допустимим у дедалі більш тоталітарній системі. Критика арештів пролунала з несподіваного боку  ультранаціоналістичної, провоєнної Ліберально-демократичної партії. Власний брендинг партії містить жовтий колір на синьому тлі", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що в російському суспільстві панує паніка та невизначеність після рейду Російського добровольчого корпусу (РДК) у Бєлгородській області РФ. Місцева влада здійснює евакуацію людей з регіону.

Додамо, 2 червня ватажок найманців ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розповів про новий виток конфлікту з Міноборони Росії. Бойовик заявив, що шляхи відходу з Бахмута для його терористів замінували військові РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2023 10:58