Фото: скріншот з відео

Що відбувається у російському інфопросторі після рейду на Бєлгородську область: роз'яснення ISW

У російському суспільстві панує паніка та невизначеність після рейду Російського добровольчого корпусу (РДК) у Бєлгородській області РФ. Місцева влада здійснює евакуацію людей з регіону.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що влада Бєлгородської області запланувала евакуацію 200 дітей до Пензенської області та планує у суботу, 3 червня, вивезти з регіону ще 600 дітей до Калузької та Ярославської області.

Окремі блогери РФ використали ситуацію в Бєлгородській області для критики російського керівництва, тоді як інші стверджували, що обмежені рейди є першими признаками українських контрнаступальних операцій.

Ключові висновки ISW:

  • Російські війська завдали ракетних ударів по Україні в ніч з 31 травня на 1 червня та вдень 1 червня.
  • Підрозділи Російського добровольчого корпусу та Легіону "Свобода Росії" провели черговий рейд у Білгородській області.
  • Чеченські командири та офіційні особи здійснили спільну інформаційну атаку на керівника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.
  • Пригожин відповів на нападки, заявивши, що продовжуватиме висловлювати свою думку доти, доки чиновники Міноборони Росії не будуть покарані за помилки у плануванні вторгнення в Україну.
  • Нападки чеченців на особистість Пригожина можуть бути частиною зусиль Кремля щодо дискредитації та підриву позицій Пригожина у міру того, як його війська йдуть з лінії фронту.
  • Російські війська вели наступальні дії на північний схід від Куп'янська і на північний захід від Сватового.
  • Темп російських та українських наступальних операцій на бахмутському напрямку станом на 1 червня залишається низьким, російські війська завдали обмежених наземних ударів на лінії Авдіївка — Донецьк.
  • Російська окупаційна влада оголосила, що регіональні вибори на окупованих територіях відбудуться 10 вересня.

Нагадаємо, Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" у четвер, 1 червня, оголосили про початок другої фази "звільнення" Бєлгородської області. Бійці РДК заявили, що накрили "Градами" будівлю МВС у Шебекіному. Також була інформація про те, що росіяни спалюють документи біля адмінбудівель і в паніці залишають Шебекіно та Бєлгород.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував рейди Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області. Він вважає, що "це тільки початок".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 02.06.2023 07:25