Скріншот

Паніка та рейд у Шебекіно: що відбувається у Бєлгородській області РФ

Російський добровольчий корпус (РДК) та легіон "Свобода Росії" у четвер, 1 червня, оголосили про початок другої фази "звільнення" Бєлгородської області.

Про це бійці легіону "Свобода Росії" та РДК повідомили у своїх Telegram-каналах.

"Обіцяна командиром РДК друга фаза звільнення Бєлгородщини почалась", — йдеться у повідомленні Російського добровольчого корпусу.

За даними РДК, бої ведуться у межах Нової Таволжанки та Титівки.

"Наші передові загони вже ведуть бої у передмісті Шебекіно (Нова Таволжанка/Титівка). Слава РДК", — йдеться у повідомленні.

Також РДК заявив, що накрив "Градами" будівлю МВС у Шебекіному. З'явилися повідомлення про те, що росіяни спалюють документи біля адмінбудівель і в паніці залишають Шебекіно та Бєлгород.

Крім того, місцеві пабліки повідомили, що у місті Шебекіно сталася пожежа на заводі "Монокристал", який виробляв штучні сапфіри. Попередньо, на території підприємства перебували армійські паливозаправники. Інформації про постраждалих поки немає.

Російське ж Міноборони 1 червня заявило, що російські військові нібито відбили "три українські атаки" на Бєлгородську область. А голова області В'ячеслав Гладков повідомив, що Шебекіно зазнало артобстрілу, у місті спалахнула будівля гуртожитку.

Тим часом місцеві жителі Telegram-каналах опублікували низку відео, на яких видно пожежі в місті після "прильотів". 

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Командир РДК Денис White Rex 25 травня повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку.

Вже 25 травня бійці Російського добровольчого корпусу повідомили, що знову перетнули кордон із Російською Федерацією. А 26 травня місцеві жителі поскаржились на вибухи в регіоні: було чути звуки обстрілів й атаку безпілотників.

До того ж 29 травня представники Російського добровольчого корпусу заявили, що в черговий раз перейшли російський кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 17:24