Фото: Telegram Легіон "Свобода Росії"

"Могли зайти в Бєлгород": російські добровольці підбили підсумки прориву російського кордону

"Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії" підбили підсумки атаки на Бєлгородську область. Добровольці розповіли про деталі операції.

Командир РДК Денис White Rex повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку. 

"У черговий раз, коли ми перетинаємо кордон РФ, ми бачимо, що військово-політичне керівництво не готове до такого. Вони багато розповідали, що укріпляють лінію, витрачають мільярди — зуби дракона, пости, якесь там суперспостереження. Коли доходить до справи, все це сиплеться. Чим потужніше ми заходимо, тим більше часу їм потрібно для прийняття рішень", — сказав він.

Добровольці вважають операцію успішною, оскільки вдалося "безперешкодно зайшли на територію Росії". Один із командирів Легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар" заявив, що перша реакція від Росії на прорив кордону з'явилася лише за кілька годин. І стріляти окупанти почали по домівках та мирних жителях Бєлгородської області. Добровольці запевняють, що могли б дійти до Бєлгорода, якби було таке завдання. У Легіоні "Свобода Росії" заявили, що загальні втрати — двоє загиблих та 10 поранених.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Від дев'ятої години ранку в Бєлгородській області Росії було чутно вибухи. На кордоні нібито відбувся потужний бій із застосуванням танків та безпілотників. Користувачі соцмереж опублікували відео, на якому, як стверджується, танки заїжджали на територію Росії на КПП "Грайворон". Місцеві ЗМІ повідомляли про запеклі бої з "ДРГ" на кордоні. У мережі також з’явилася інформація про нібито знищення прикордонного пункту у Бєлгородській області. 

В Бєлгородській області РФ оголосили про введення "правового режиму контртерористичної операції". Росіян попередили про жорсткі обмеження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 00:05