Фото: vikna.tv

У ЗСУ пояснили, чому Росія робить паузи у нічних ракетних обстрілах

Російські терористи ледь не щоночі здійснюють масовані атаки на Україну використовуючи ударні безпілотники та ракети. Таким чином ворог намагається знайти слабкі місця протиповітряної оборони України.

Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

За словами Гуменюк, під час атаки вночі 23 травня ворог не застосував ракети, бо, ймовірно, хоче приспати пильність українських військових.

"Як правило, під час ракетної атаки ворог намагається активізувати ракетоносії, виводити їх в район здійснення пусків. Цього разу були маневри, але залучення не було. Цілком імовірно, що вони роблять такі паузи в нічних атаках, щоб десь приспати пильність наших оборонців. Десь намагаються підшукати "ключі" до слабких місць нашої ППО. Поки що ракетна загроза висока, але не критична", — розповіла вона.

Посадовиця зауважила, що наразі на бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває один ракетоносій, який продовжує чергування ще з минулої доби. Даний ракетоносій несе на собі 8 "Калібрів".

"Удар з моря може будь-якої миті. Особливо коли ракетоносій знаходиться на чергуванні. Крім того, ворог вже випробовував тактику, коли виводив додаткові ракетоносії просто під час активності тактичної чи стратегічної авіації. Це досить швидкий процес, але все ж таки 2-3 години: як правило треба, щоб зайняти цю позицію. Тому ми постійно оновлюємо інформацію про наявність ракетоносіїв в Чорному морі", — пояснила Гуменюк.

Крім цього, за даними прес-офіцера, останнім часом рашисти намагаються випробовувати різні напрямки для атак на Україну, щоб з'ясувати, на якому з цих напрямків система протиповітряної оборони може мати якісь слабкі місця.

Нагадаємо, протягом ночі 23 травня українські воїни "приземлили" шість ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальні БпЛА "Мерлін-ВР".

Додамо, уночі 22 травня російські терористи випустили по Дніпропетровщині понад 20 ракет та дронів. Протиповітряна оборона збила більшість ворожих цілей, але зафіксовано чотири "прильоти".

У ЗСУ вважають, що атаки триватимуть і надалі, адже ворог намагається вистежити й виснажити українські сили протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 12:22