Фото: Telegram Лисака

У Дніпрі вночі зафіксували чотири "прильоти": з'явились фото руйнувань

У ніч на 22 травня російські терористи випустили по Дніпропетровщині понад 20 ракет та дронів. Протиповітряна оборона збила більшість ворожих цілей, але зафіксовано чотири "прильоти".

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військово адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

"Цієї ночі захисники з ПВК "Схід" збили над нашою областю 15 безпілотників та 4 крилатих ракети. Однак, на жаль, є і "прильоти", — йдеться у повідомленні.

За даними чиновника, у Дніпровському районі через ракетний удар поранення отримав 27-річний чоловік. Він перебуває у лікарні у стані середньої тяжкості.

Внаслідок атаки також пошкоджено декілька будівель рятувального підрозділу: виникли дві пожежі, які вже встигли ліквідувати. Знищено понад 10 вантажних та легкових авто, стільки ж одиниць спецтехніки — пошкоджено. Побито 25 приватних машин та два автобуси.

Вороги поцілили у приватне підприємство у місті Дніпрі. Внаслідок удару постраждали три будівлі.

За інформацією очільника Дніпропетровської облради Миколи Лукашука, після нічних ударів сталося дві пожежі, вони вже ліквідовані відповідними службами.

В Іларіонівській громаді Синельниківського району впав безпілотник. Там виявили й уламки ракети.

Усього вночі постраждали сім людей. Жінки 52 та 70 років — у лікарні. Пошкодження отримали три приватні будинки та дев'ять багатоквартирних, а також дитсадок, магазини та адмінбудинки. Розбито шість автомобілів.

Нагадаємо, речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники, ймовірно, відреагують ракетною атакою на саміт "Великої сімки". У ньому бере участь президент України Володимир Зеленський. Вона закликала українців бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації.

Раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

У суботу, 21 травня, повідомлялось, що Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 08:17