Фото: Суспільне Одеса

У ЗСУ закликали українців не ігнорувати повітряні тривоги: названо причину

Російські загарбники, ймовірно, відреагують ракетною атакою на саміт "Великої сімки". У ньому бере участь президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Розуміємо, що ворог завжди та під час значущих світових подій, як зараз саміт "Великої сімки" у Японії намагається нарощувати ось таке напруження, а потім цілком імовірне застосування ракет як реакція на тиск світової спільноти на країну-агресора", — заявила вона. 

Гуменюк закликала українців бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації. 

"Зокрема цієї ночі, фіксувалася активність дронів — як розвідувальних, так і ударних. У нашому регіоні (південь, — ред.) — це в основному були розвідувальні БпЛА. Зокрема, за минулу добу було знищено аж п’ять дронів, частина з яких ударні. Ворог активно збирає інформацію", — додала речниця Сил оборони.

Речниця пояснила активність росіян очікуванням контрнаступу ЗСУ. 

"Вони нервуються, намагаються збирати максимум інформації. Крім того, перед такими ракетними й дроновими ударами, вони намагаються розвідати максимально ефективно, де розміщені системи проти повітряної оборони, щоби їх обійти, або уразити, й де розташовані відповідні об’єкти, на які спрямована атака", — заявила вона.

Нічна атака Росії 19 травня: що відомо

У ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Також у п'ятницю зранку, 19 травня, російські загарбники атакували Львівську область за допомогою дронів-камікадзе. Усі ворожі "Шахеди" були збиті.

Повідомляється, що від атаки агресора постраждав й Кривий Ріг. Внаслідок ударів армії РФ у місті є руйнування на одному із промислових підприємств, а також спалахнули пожежі.

Згідно з наявною інформацією, під час нічної атаки на Рівненщині відпрацювала протиповітряна оборона, потраплянь немає.

У Повітряних силах України відзвітували про знищення 16 БпЛА із 22 запущених РФ, а також нашими Силами оборони було ліквідовано три з шести російських "Калібрів".

Нагадаємо, заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

У суботу, 21 травня, повідомлялось, що Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2023 08:38