Фото: armyinform.com

Окупанти збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі: скільки "Калібрів" націлені на Україну

Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Таку заяву зробив у Telegram спікер ОК "Південь" Владислав Назаров.

"Ворог збільшив кількість ракетоносіїв в Чорному морі у двічі: наразі на бойовому чергуванні два підводних ракетоносії, споряджені вісьмома "Калібрами", — написав він.

Військовий також наголосив, що варто бути уважними до сигналів повітряної тривоги, адже ворог посилив розвідувальну активність за допомогою безпілотників.

"Ми вдячні, що ви вірите в сили протиповітряної оборони, але пам’ятайте, що під час їх роботи важливо перебувати в безпечних місцях, не фіксувати та не висвітлювати те, що зорієнтує ворога", — додав спікер.

Нічна атака Росії 19 травня: що відомо

У ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Також у п'ятницю зранку, 19 травня, російські загарбники атакували Львівську область за допомогою дронів-камікадзе. Усі ворожі "Шахеди" були збиті.

Повідомляється, що від атаки агресора постраждав й Кривий Ріг. Внаслідок ударів армії РФ у місті є руйнування на одному із промислових підприємств, а також спалахнули пожежі.

Згідно з наявною інформацією, під час нічної атаки на Рівненщині відпрацювала протиповітряна оборона, потраплянь немає.

У Повітряних силах України відзвітували про знищення 16 БпЛА із 22 запущених РФ, а також нашими Силами оборони було ліквідовано три з шести російських "Калібрів".

Нагадаємо, заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 22:14