Фото: соцмережі / ілюстративне

Нічна атака Києва безпілотниками: скільки ворожих дронів вдалося збити

У ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він наголосив, що сьогоднішня повітряна атака на столицю стала десятою з початку травня.

"Остання повітряна тривога в столиці повʼязана із застосуванням агресором БПЛА. За попередніми даними, рашисти знову запустили по столиці баражуючі боєприпаси Shahed", — написав він у Telegram.

Також Попко зауважив, що за тактичним оглядом — це був "напад у кілька хвиль", з короткими інтервалами між атаками.

"Такою тактикою кремлівське зло намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на цивільне населення. Не дочекаються!" — додав глава КМВА.

Так, усі виявлені ворожі БпЛА, що рухалися у напрямку Києва, були знищені силами та засобами ППО, і ударів по столиці не допущено.

Нічна ракетна атака 18 травня

У ніч на 18 травня російські загарбники здійснили новий обстріл України. О 05:18 мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Усі повітряні цілі вдалося збити, але їхні уламки впали в різних місцях столиці. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі — там сталося загоряння на території гаражного кооперативу.

Також Росія здійснила ракетний удар по Одесі. Загинула одна людина, ще двоє поранені. Під удар потрапив об'єкт промисловості на околицях міста.

Крім цього, окупанти поцілили ракетою в об'єкт інфраструктури на Хмельниччині. Про постраждалих не повідомлялося.

Відзначимо, у ніч на 18 травня загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 травня, близько опівночі, в Україні було оголошено повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомляли про загрозу атаки ворожих безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 07:01